Cum se foloseste un alcoolmetru?

14.2005-1

De regula, cantitatea de alcool dintr-o bautura alcoolica este precizata pe eticheta. Atunci cand cumperi alcool de la tarani sau cand iti produci tu singur alcoolul, cantitatea de alcool se masoara cu un alcoolmetru.

Alcoolmetrul este un instrument foarte simplu, care trebuie sa fie introdus in alcool si poate preciza cu exactitate care este gradul de alcoolemie al fiecarui lichid. De regula, alcoolmetrul se poate folosi pentru toate tipurile de alcool, inclusiv ca este vorba despre tuica, vin, lichior sau alte tipuri de bauturi facute in casa.

Cum se foloseste un alcoolmetru?

Daca vrei sa masori nivelul de alcool dintr-o bautura, trebuie sa introduci alcoolmetrul in lichid dupa care sa citesti informatiile pe care acesta ti le ofera. Pentru o masuratoare corecta insa, trebuie sa se respecte cateva reguli esentiale:

-        Lichidul trebuie sa aiba o temperatura de 20 de grade Celsius. Cea mai corecta masuratoare se face in momentul in care lichidul are aceasta temperatura, asadar, daca este prea rece, acesta trebuie sa fie incalzit iar daca este fierbinte trebuie sa fie racit.

-        Trebuie sa se aplice un indice de corectie. Daca nu se poate aduce lichidul la temperatura indicata mai sus, este esential sa se aplice un indice de corectie intre valoarea care se masoara si temperatura pe care o are lichidul;

-        Alcoolmetrul nu trebuie sa atinga peretii sau fundul vasului. Dupa ce este introdus in alcool, alcoolmetrul trebuie sa pluteasca fara sa atinga peretii sau fundul vasului. Motivul este cat se poate de simplu: alcoolmetrul functioneaza la fel ca un densiometru, masurand cantitatea de alcool dintr-un lichid prin masurarea densitatii acestuia. Alcoolul are densitate mai mica decat a apei, iar acest lucru permite o masurare cat mai exacta.

 

Cui ii este adresat alcoolmetrul?

 

Sunt destul de multi oameni care pot gasi acest aparat extrem de util si de eficient:

-        Cei care produc alcool pentru a-l vinde. Exista destul de multi oameni care produc alcool de casa pentru a-l vinde. Acestia au nevoie de un alcoolmetru pentru a descoperi calitatea bauturii, dar si pentru a putea oferi informatii cat mai concrete clientilor.

-        Cei care sunt bolnavi si nu pot bea alcool cu o intensitate prea mare. Exista si numerosi oameni bolnavi care nu pot consuma unele tipuri de bauturi alcoolice. Pentru acestia, un alcoolmetru este esential.

Daca tii cont de toate detaliile si de toate regulile pentru masurarea nivelului de alcool, atunci marja de eroare pe care o are un alcoolmetru este foarte mica. Evident, este bine sa achizitionezi instrumente de o calitate cat mai buna, precum 14.2005.

Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>